AFinLAn syyssymposium 2024 Turussa 7.–9.11.2024

Turku
Jamo Images / Unsplash
Turku

AFinLAn vuotuinen syyssymposiumin järjestetään tänä vuonna Turussa 7.–9.11.2024.

Elämme monenlaisten murrosten aikaa, jossa muun muassa tekoälyn nopea kehittyminen, maailmanpolitiikan jännitteet ja kestävän kehityksen haasteet muokkaavat yhteiskuntaa. Symposiumin teema Kieli avaimena muuttuvaan maailmaan kutsuu pohtimaan kielen roolia ja kielentutkimuksen tarjoamia näkökulmia erilaisissa ajankohtaisissa muutoksissa.

Symposiumesitykset voivat tarkastella muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mikä on kielen, viestinnän ja vuorovaikutuksen rooli yhteiskunnallisessa muutoksessa? Miten soveltavan kielentutkimuksen avulla voidaan ymmärtää maailman muutoksia ja vaikuttaa niihin? Miten teknologian nopea kehitys muokkaa vuorovaikutuksen tapoja, kielenoppimista ja –opetusta tai kielitaidon arviointia? Miten kieli yhdistää ja erottaa ihmisiä, rakentaa yhteisöjä sekä tuottaa (epä)tasa-arvoa? Millaisia monitieteellisen yhteistyön mahdollisuuksia muutokset avaavat soveltaville kielentutkijoille? Miten yhteiskunnalliset muutokset vaikuttavat ammatilliseen kieleen ja kielitaitoon?

Tervetuloa symposiumiin pohtimaan näitä ja monia muita soveltavan kielitieteen kysymyksiä!

Tärkeitä päivämääriä

18.8.202416.9.202414.10.2024
Abstraktien viimeinen jättöpäiväTieto esitelmien hyväksymisestä ja ilmoittautuminen aukeaa viimeistään tällöinViimeinen ilmoittautumis ja maksupäivä

Symposiumin järjestämisestä vastaavat Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Järjestelytoimikuntaan kuuluvat: Teppo Jakonen, Outi Veivo, Päivi Laine, Ilmari Ivaska, Pauliina Peltonen, Sanna Pelttari, Saija Merke, Niina Kekki, Sanna Olkkonen, Anni Hintikka, Antti Suomela, Elina Lehtilä, Karita Suomalainen ja Susanna Mäkinen.

Pääset symposiumin verkkosivuille tästä linkistä.