Esitelmäkutsu

50 VUOTTA SOVELTAVAA KIELITIEDETTÄ: NÄKÖKULMIA AFINLA RYN TOIMINTAAN

AFinLA ryn viisikymmenvuotista historiaa käsittelevä teemaverkosto järjestää yksipäiväisen, kaikille avoimen tapahtuman, jossa tarkastellaan yhdistyksen toimintaa 1970-luvulta 2020-luvulle.

Aika:  ma 26.8. 2024 klo 10 – 16

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Mahdollisuus osallistua myös etäyhteyden kautta.

Kutsupuhujaksemme on lupautunut suomalaisen kielitieteen historiaa monipuolisesti tarkastellut professori emeritus Fred Karlsson. Hänen esityksensä “Prenataalinen AFinLA Turun näkökulmasta” valottaa yhdistyksen syntyyn vaikuttaneita tekijöitä. 

Ohjelmassa on myös panelikeskustelu, johon olemme kutsuneet AFinLAn parissa toimineita henkilöitä – senioreita ja junioreita – eri vuosikymmeniltä.

Toivotamme sinut tervetulleeksi tarkastelemaan AFinLAn  historiaa eri näkökulmista. Esityksesi voi liittyä yhdistyksen toimintaan tai sen keskeisten toimijoiden henkilöhistoriaan, mutta voit käsitellä myös soveltavan kielitieteen asemaa kotimaisen ja kansainvälisen kielentutkimuksen kentällä tai erilaisia tutkimuksen teoreettisia tai menetelmällisiä kehityskaaria.  

Esitysten kesto on 15+5 min. Lähetä oma otsikkosi ja tiivis, max 100 sanan kuvaus esityksestäsi ma 10.6. mennessä osoitteeseen      . Ilmoitamme hyväksymisestä jo pe 21.6. mennessä.

Esityksistä on mahdollista tarjota artikkelia suunnitteilla olevaan, vuonna 2025 julkaistavaan AFinLA ryn historiaa kartoittavaan julkaisuun.

Tervetuloa!

AFinLA ryn historiateemaverkosto

Hannele Dufva, Paula Kalaja, Anna Mauranen, Maisa Martin, Katja Mäntylä, Minna Suni